Ved smittetilfælde

GOK følger nedenstående handlingsplan, hvis der skulle opstå smitte blandt en eller flere deltagere og undervisere.

Planen følger myndighedernes anbefalinger

Bemærk: Hvis aftenskolen har overholdt alle regler med afstand og hygiejne, så vil deltagerne og underviseren på et hold med en smittet person ikke blive betragtet som nære kontakter, og vil derfor ikke nødvendigvis blive kontaktet via den officielle smitteopsporing. 

Derfor: Hvis du har mistanke om, du kan være smittet, så bliv hjemme 
og sørg for at blive testet. Kom først på kursus, når du er testet negativ (altså IKKE er smittet)

Hvis du har været på kursus, efter du har været udsat for smitte, så henvend dig straks til GOKs daglige leder og helst også til din underviser.

GOK informerer derefter alle deltagere og undervisere på det eller de hold, der har været i kontakt med en person, der er konstateret smittet. Afhængigt af situationen vil der blive foretaget smitteopsporing via sundhedsmyndighederne. Se links nedenfor.

Det/de berørte hold lukkes med det samme, og der skal sikres rengøring af lokale og redskaber efter retningslinjerne.  

Genåbning af hold.

Holdet bør tidligst sættes i gang med fysisk undervisning når underviseren er testet negativ eller karantæneanbefalinger er overholdt. I vejledning til skoler, dagtilbud og andre tilbud til børn og unge anbefaler Sundhedsstyrelsen, at alle i klassen/holdet ud fra et forsigtighedsprincip testes en gang inden man vender tilbage til undervisningen. Testen kan tidligst foretages 4 dage efter, at man har været sammen med den smittede.

Har man ikke overholdt retningslinjerne (afstandskrav mv.) betragtes man som nær kontakt og skal følge vejledningen herfor. Se brochure.

dof